Перший танкер з іранською нафтою прибув до Європи

Понеділок, 7 березня 2016, 10:20

Танкер Monte Toledo з мільйоном барелів нафти з Ірану прибув у неділю до Європи після 17 днів шляху.

Про це з посиланням на Bloomberg, передає УНІАН.

Відзначається, що 275-метровий танкер в неділю почав розвантаження доставленої нафти на нафтопереробний завод іспанської компанії Cia Espanola de Petroleos, поруч з портом Альхесірас на півдні Іспанії.

Bloomberg пише, що в цьому місяці завод Cia Espanola de Petroleos очікує прибуття ще близько восьми суден з іранською нафтою.

Реклама:

Як зазначається, прибуття танкера Monte Toledo в Європу свідчить про повернення Ірану на європейський ринок нафти.

Згідно з попередніми даними женевської компанії Petro-Logistics SA, Іран експортував в лютому в цілому близько 1,4 млн барелів нафти в день, що перевищує середній добовий рівень 2015 року на 350 тис. барелів.

Нагадаємо, влада Ірану має намір не просто зберегти досанкціонний рівень видобутку в 4 мільйони барелів на добу, а наростити його найближчим часом на 700 тисяч.

Як повідомлялося, 16 січня 2016 року зі Ірану зняли міжнародні санкції.

Скасування санкцій дозволяє Ірану негайно збільшити експорт нафти - це може чинити додатковий тиск на ринок, де в останні місяці склався надлишок пропозиції.

Зняття санкцій також означає, що Іран отримає доступ до приблизно 50 мільярдам доларів, які були заморожені на його рахунках.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: