"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грузія і "Газпром" переуклали договір з колишніми умовами транзиту

Неділя, 6 березня 2016, 11:45

Грузинська сторона і "Газпром" оформили нову угоду, згідно з якою Грузія продовжуватиме отримувати 10% від загального обсягу поставок російського газу до Вірменії.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр енергетики Каха Каладзе, передає "РИА Новости".

Основним імпортером газу в Грузію є Азербайджан, проте з Росії Грузія отримує 10% від загального обсягу поставок російського газу до Вірменії в якості плати за його транзит. Російський газ країна не закуповує з 2007 року.

Міненерго Грузії і представники "Газпрому" протягом декількох місяців проводили регулярні зустрічі, щоб узгодити новий контракт, так як термін колишнього закінчився.

Реклама:

Каладзе раніше повідомляв, що "Газпром" хоче виплачувати Грузії грошову компенсацію за транзит, а також те, що сторони обговорюють питання отримання Грузією додаткових обсягів газу через збільшення дефіциту "блакитного палива" в країні.

Раніше директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що російський монополіст "Газпром" поки відмовляється платити за транзит газу по території України за новими, підвищеними тарифами.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: