Росія оскаржила у СОТ українські захисні мита на аміачну селітру

П'ятниця, 4 березня 2016, 16:04

Україна отримала вимогу Російської Федерації про створення групи експертів у справі DS 493 "Україна – антидемпінгові заходи щодо імпорту нітрату амонію".

Про це "Європейській правді" стало відомо із джерел, близьких до Секретаріату СОТ у Женеві.

Цю інформацію підтвердили в Міністерстві економічного розвитку, зазначивши - РФ прагне оскарження результатів перегляду антидемпінгових заходів щодо російського імпорту нітрату амонію (аміачної селитри), за результатом якого були встановлені антидемпінгові мита на  у розмірі 20,51– 36,03% строком на 5 років.

"Подання вимоги про створення групи експертів було здійснене невдовзі після проведення Генеральної ради СОТ, на якому позицію України щодо застосування Росією безпідставних торговельних обмежень підтримали ряд країн. Тому ми розглядаємо такі дії РФ як продовження економічної агресії проти України",- заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська

Реклама:

Нагадаємо, у жовтні минулого року Україна ініційовано суперечку "Російська Федерація – заходи щодо імпорту залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання" (DS499).

Також опрацьовується питання можливості оскарження дій РФ з використанням інструментів СОТ стосовно обмеження імпорту сільськогосподарських та промислових товарів українського походження та обмежень транзиту українських товарів через територію РФ.

Європейська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: