НАБУ в травні хоче поставити крапку у справі "Укргазвидобування"

Середа, 30 березня 2016, 13:21

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник планує в травні вийти на остаточне рішення в досудовому розслідуванні кримінального провадження за фактом зловживань при реалізації газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Про це Ситник заявив в інтерв'ю виданню Gazeta.ua, відповідаючи на питання, чим завершився обшук у громадській приймальні народного депутата Олександра Онищенка.

"Це не був обшук у нардепа Онищенко. Ми перевіряли адресу, де зареєстровані підприємства, залучені до корупційної схеми по Укргазвидобуванню. Перевірили, чи є там офіційно зареєстрована приймальня народного депутата. Немає. Провели обшук. Справа цікава", - заявив він.

Ситник зазначив, що ця схема з виведення грошей з держбюджету через "фірми-прокладки" діє з 2004 року.

Реклама:

"На початку розслідування фігурував мільярд гривень на одній операції. Хочемо в травні вийти на остаточне рішення у цій справі", - прогнозує директор НАБУ.

Як передає "Інтерфакс-Україна", 16 березня 2016 року помічник нардепа Онищенко Олександр Сергієнко повідомив, що в громадській приймальні Онищенко проводять обшук співробітники НАБУ.

Помічник нардепа зазначив, що Онищенко раніше знаходився на допиті в НАБУ щодо інформації про колишнього народного депутата з фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка, де його просили надати свідчення проти Мартиненка, але Онищенко відмовився свідчити.

У свою чергу в НАБУ заявили, що детективи здійснили ряд обшуків в офісах фірм, діяльність яких пов'язують зі злочинними схемами реалізації природного газу.

"Обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем при реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", - повідомили в НАБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!