За рік тариф луганського обленерго Григоришина підвищився майже в 4 рази

Середа, 30 березня 2016, 10:36

Лідером підвищення тарифів на передачу електроенергії виявилось ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" Констянтина Григоришина.

Про це свідчить аналіз рішень Нацкомісії щодо тарифів станом на початок 2015 і початок 2016 років, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, найбільше зросли тарифи для обленерго, які займаються поставками електроенергії у зоні АТО.

Лідером подорожчання виявилось ТОВ "Луганське енергетичне об’єднання" Констянтина Григоришина. По 1 класу е/е (доставка промисловим споживачам) тариф виріс у 3,6 рази, по 2 класу е/е (для населення) - майже у два рази.

Реклама:

Схожа ситуація у "ДТЕК Донецькобленерго" Ріната Ахметова, проте для них тарифи зросли дещо менше – у півтора рази.

Також у першій п’ятірці по зростання знаходяться "Вінницяобленерго" і "Київенерго" Ахметова, яким тарифи по різним класам підняли на 53-72%, що більше від зростання тарифів для обленерго в середньому по Україні.

З 1 січня 2015 року по 1 січня 2016 року Нацкомісія тричі підіймала тарифи. Питанням тарифів у НКРЕКП вже рік займається Борис Циганенко, колишній директор ТОВ "Енерджи консалтинг" з групи Григоришина.

Основним акціонером "Вінниціобленерго" є група Григоришина, блокпакет акцій минулого року купила інвесткомпанія ICU. Ця фірма раніше належала голові Нацбанку Валерії Гонтарєвій, у ній також працювали міністр енергетики Володимир Демчишин та голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

У 2000-х роках засновниками "Луганського енергетичного об’єднання" були ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог ессет менеджмент" Григоришина (75% статутного капіталу), ще 25% було порівну розподілено між ТОВ "Стратеджік інвестмент менеджмент" і ТОВ "Шер ессетс фанд".

Засновниками двох останніх фірм були кіпрські "Джімена лімітед" (Jimena limited) та "Джен лімітед" (Jene limited) відповідно.

Ці офшори були пов’язані з групою Петра Порошенка.

Наприклад, "Джен лімітед" було засновником ТОВ "КІА моторс Україна" з корпорації "Богдан" Петра Порошенка і Олега Свинарчука (нині під прізвищем Гладковський є першим заступником секретаря РНБОУ).

 натисніть для збільшення

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: