"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" вимагає у концерну Фірташа понад 100 мільйонів доларів

Середа, 30 березня 2016, 10:26

Госпсуд Донецької області прийняв до розгляду вимоги "Ощадбанку" про стягнення з "Концерну Стирол" Дмитра Фірташа простроченої кредитної заборгованості і платежів по кредиту на загальну суму близько 104 мільйонів доларів і 3 мільйонів гривень.

Про це свідчить рішення суду від 15 березня 2016, пише ZN.UA.

Відповідно до матеріалів справи, судове провадження було відкрито в грудні 2015 року за позовною заявою "Ощадбанку" про стягнення з "Концерну Стирол" заборгованості за договором кредитної лінії на 100 млн дол.

На той момент йшлося про прострочені платежі в цілому на суму близько 7 млн дол.

Реклама:

У березні поточного року "Ощадбанк" подав заяву про збільшення розміру спочатку заявлених ним позовних вимог до боржника у зв'язку із закінченням терміну повернення раніше виданого кредиту.

Сума збільшена до 103,879 млн доларів (з яких 95,8 млн дол - прострочена заборгованість за кредитом, і 8,1 млн дол - відсотки за користування кредитом).

Крім того, до стягнення пред'явлені близько 3 млн грн (з яких 2,96 млн грн - це нарахування 3% річних за невиконання зобов'язань за договором, а решта - прострочені комісійні).

Нагадаємо, ПАТ "Концерн Стирол" у 2011 році залучив у "Ощадбанку" кредит на 100 млн доларів. Кредит був наданий до 21 серпня 2014 року під 10,05% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!