Мінфін назвав суму виплати першого купона за євробондами

Четвер, 3 березня 2016, 20:46

1 березня 2016 року Мінфін здійснив першу виплату купонного доходу за новими ОВДП, випущеними державою у листопаді 2015 року у рамках проведеної боргової операції з державним та гарантованим державою боргом.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

"1 березня Мінфін здійснив першу виплату купонного доходу за новими ОВДП, а також у результаті трьох додаткових випусків у рамках реструктуризації зовнішніх запозичень Києва, "Укравтодору" і "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля". Загальна сума купонного платежу становила 473,313 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, зазначену реструктуризацію було проведено з метою зменшення боргового навантаження на економіку України.

Реклама:

За результатами реструктуризації, загальну суму виплат за реструктуризованими зовнішніми запозиченнями було зменшено на 3 млрд доларів.

"Сплату боргу ще на 12 млрд дол було відкладено на період після 2018 року. Таким чином, лише у 2016 році реструктуризація боргу дозволила заощадити для бюджету майже 64 млрд грн (разом по обслуговуванню та погашенню боргу)", - підсумували у Мінфіні.

Нагадаємо, 2 березня стало відомо, що Україна виплатила перший процентний дохід за випущеними в рамках боргової операції єврооблігаціями.

Як повідомлялося, власники 13-ти з 14-ти випусків суверенних і гарантованих державою єврооблігацій на загальну суму 14,36 млрд дол і 0,6 млрд доларів підтримали їх реструктуризацію 14 жовтня 2015 року.

Згоди не було отримано лише за "російським" євробондами на 3 млрд дол, термін погашення яких настав у кінці грудня 2015 року.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!