PayPal не має наміру дозволяти користувачам з України приймати кошти

Четвер, 3 березня 2016, 12:34

Міжнародна електронна платіжна система PayPal не планує дозволяти користувачам з України приймати кошти.

Такий висновок можна зробити з повідомлення прес-служби PayPal в Центральній і Східній Європі, отриманого ЕП.

Як наголошується в повідомленні, представники PayPal зустрічалися з представниками Національного банку України під час конференції eCommerce Trends в Варшаві.

"Нам повідомили, що українська влада і бізнес-співтовариство розглядають важливі кроки щодо приведення законодавства про електронні платежі у відповідність з міжнародними стандартами", - сказано у відповіді.

Реклама:

При цьому, представники PayPal не заявляють про якісь досягнуті домовленості.

"На даний момент у нас немає планів, про які ми готові повідомити", - повідомляє прес-служба.

Про те, що переговори між українською делегацією та PayPal закінчилися невдало, повідомляє і партнер Hybrid Capital Ілля Кенігштейн в колонці на "Ain.ua".

"Дива не сталося. У стратегії розвитку PayPal, України на даний момент - не існує", - пише він.

За його словами, представники PayPal не були готові до зустрічі.

"Нам просто показали презентацію розвитку і можливостей системи і збиралися на цьому закінчити зустріч. І це після року переговорів! Що наштовхнуло мене на висновок про те, що представники PayPal просто не усвідомлюють масштаби проблеми, пов'язаної з неповноцінною роботою свого сервісу в Україні        ", - пише Кенігштейн.

PayPal є найбільшою дебетовою електронною платіжною системою. Дозволяє клієнтам оплачувати рахунки і покупки, відправляти і приймати грошові перекази.

В Україні компанія працює за системою Send only, що дозволяє тільки відправку валютних коштів. Така система працює ще в 97 країнах.

Програма, на яку Україна хоче перейти, називається SRW (Send - Recieve - Withdrawal). Вона передбачає можливість зарахування, введення і виведення коштів, дозволяє тримати на рахунку PayPal баланс у валюті і перераховувати кошти на карту, коли користувач вважає за потрібне. Така система діє в 41 країні.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: