Міноборони розіграло 1,6 мільярда на їжу: лідирує рідна фірма хабарника

Четвер, 3 березня 2016, 10:42

Міністерство оборони 1 березня провело електронні торги на послуги харчування для військових у 2016 році на загальну суму 1,61 млрд гривень.

Про це повідомляється у системі "ProZorro", передають "Наші гроші".

Наразі триває етап "кваліфікація переможців" - визначено компанії, які подали найдешевші пропозиції, перевіряється їх документація, і у випадку відсутності проблем з ними будуть укладені остаточні угоди. Загалом на тендери подавали заявки більше десяти компаній.

Найбільший підряд може отримати ТОВ "Статпостач", запропонувало годувати солдатів у шести областях за 581,08 млн гривень. З цієї суми 229,98 млн гривень припадає на Київську область, 351,10 млн гривень - на Житомирську, Чернігівську, Полтавську, Сумську та Черкаську обл.

Реклама:

Нині "Статпостач" зареєстровано на Оксану Повстяну. До середини 2011 року власником фірм був Руслан Березюк. Рік тому Березюк у якості директора ТОВ "Візит" був затриманий на передачі хабара полковнику Нацгвардії за сприяння перемозі на тендері на постачання м’ясних консервів.

Березюк отримав умовний термін і "Візит" продовжив вигравати державні підряди. Ця фірма також взяла участь у цьому тендері Міноборони, однак її заявки не були найдешевшими.

Після формального виходу Березюка зі складу засновників "Статпостачу", керівником цієї фірми був Віктор Тимошенко, який також керував "Візитом". А представником "Статпостачу" на тендерах була Людмила Ціліцька, яка нині є директором "Візиту".

ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Сава" планує харчування солдатів у 11 областях за 434,92 млн гривень: Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Волинська обл. - 235,00 млн гривень, Харківська, Донецька, Луганська обл. - 199,92 млн гривень.

Фірма зі статутним капіталом 1,5 тисяч гривень належить Інні Коломоєць, керує нею Тетяна Письменна, яка раніше працювала в іншій фірмі так званої "дніпропетровської групи" годувальників Міноборони - ТОВ "Авіка".

За даними "ВДЗ", усього "ВКФ "Сава" виграла тендерів на 19,98 млн гривень.

ТОВ "Валета С" запропонувала харчування солдатів у Одеській, Миколаївській, Херсонській обл. за 281,90 млн гривень.

Одеською фірмою володіють Володимир і Наталя Балінські та Ірина Друзенко. Керує нею Тетяна Чебан. Балінським належала турфірма ТОВ "Алвона", яка зараз називається "Волонтер 2014". Нині ПАТ "Укрсиббанк" намагається стягнути з неї 75 тисяч гривень боргу.

"Валета С" досі не вигравала держтендерів.

ТОВ "Час Мрій" може отримати 215 млн гривень за харчування військових у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Фірма належить Максиму Романову, який керував ліквідованим ТОВ "Люкс Про Форм" із групи Юри Єнакіївського.

ТОВ "Військторг" хоче 93,68 млн гривень за харчування військових у Кіровоградській, Вінницькій обл.

Київська фірма зареєстрована в червні 2015 року на одеситку Ольгу Матковську. Досі вона не вигравала тендерів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: