В Україні подорожчає білоруський бензин через підвищення мита

Вівторок, 29 березня 2016, 20:26

Білорусь з 1 квітня підвищує експортне мито на нафту і нафтопродукти, що вивозяться за межі митної території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).

Дане рішення закріплене постановою Ради міністрів 28 березня 2016 року, пише ЦТС з посиланням на прес-службу уряду Білорусі.

Ставка експортного мита на сиру нафту буде підвищена з 39,5 доларів до 54,9 доларів за 1 тонну. Мито на прямогонний бензин збільшиться з 28 доларів до 38,9 доларів за 1 тонну, на товарні бензини - з 24 доларів до 33,4 доларів за 1 тонну.

Мито на легкі, середні дистиляти становитиме 21,9 доларів за 1 тонну (була 15,8 доларів). Така ж мито встановлене стосовно дизпалива, бензолу, толуолу, ксилолів, мастильних та інших масел.

Реклама:

Попередній раз ставки вивізних митних зборів щодо сирої нафти і окремих категорій товарів, вироблених з нафти, змінювалися 1 березня.

Тоді вони були знижені.

Як відомо, 19-20 березня більшість операторів АЗС підняли ціни на нафтопродукти на 0,3-1 гривні за літр.

На Shell, OKKO, WOG і SOCAR бензини і дизельне паливо подорожчали на 1 гривню за літр.

Нагадаємо, на початку лютого 2016 року АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів антиконкурентних узгоджених дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!