"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Промвиробництво в першому півріччі зросте на 2% - МЕРТ

Вівторок, 29 березня 2016, 14:16

За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі за підсумками січня-червня 2016 року зростання обсягів промислового виробництва очікується на рівні 2%.

Про це йдеться у прогнозі МЕРТ, оприлюдненому на сайті відомства.

"У лютому вперше за останні 42 місяця промисловість продемонструвала позитивні результати - зростання: до лютого 2015 року на 7,6%, у тому числі скориговане на ефект календарних днів - на4,9%; до січня-лютого 2015 року - на 2,9%", - йдеться у прогнозі.

У Мінекономіки зазначили, що високий результат зумовлений додатковим календарним днем, активізацією діяльності у східному регіоні країни, зростанням цін на світових ринках, поліпшенням економічної ситуації у основних торгових партнерах та збільшенням внутрішнього попиту на інвестиційну продукцію.

Реклама:

"У сукупності, дані фактори дозволили компенсувати дію стримуючих факторів - торгові обмеження з боку РФ та, у відповідь, з боку України, високу затратність виробництва тощо", - заявили у Мінекономіки.

"У першому півріччі 2016 року основними факторами впливу на промисловість будуть: поступове покращення конюктури на світових товарних ринках, продовження відновлення виробництва в окремих галузях та відносне покращення фінансового стану підприємств, торгові обмеження з боку РФ, поступове відновлення споживчого та інвестиційного попиту", - зазначається у звіті.

Як повідомлялося, у лютому 2016 року вперше за останні три роки було зафіксовано зростання промислового виробництва.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: