"Антонов" покаже свої літаки на збройовій виставці в Індії

Вівторок, 29 березня 2016, 09:35

В період 28-31 березня делегація ДП "Антонов" братиме участь у виставці DefExpo-2016, яка відкрилася в штаті Гоа, Індія.

Про це йдеться у повідомленні держпідприємства.

Як наголошується, перспективні проекти "Антонов" можуть стати базисом подальшого розвитку плідної співпраці між Україною та Індією в авіаційній галузі.

"На заміну добре відомого в Індії літака Ан-32 "Антонов" пропонує найновітніший багатоцільовий транспортний літак Ан-132 вантажопідйомністю до 9,2 тонн. Ця програма реалізується у взаємодії з партнерами з Королівства Саудівська Аравія за участю провідних компаній світової авіа індустрії", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Підприємствам Індії пропонується долучитися до створення цього літака, а міністерствам та відомствам країни - стати його замовниками", - повідомляє прес-служба.

У компанії повідомили, що транспортний літак Ан-178 вантажопідйомністю до 18 тонн, який на теперішній час проходить програму сертифікаційних випробувань, може стати основою започаткування та спільної реалізації програми середнього транспортного літака у максимальній відповідності до вимог індійських замовників.

"Ще один напрямок подальшої співпраці зі спільного створення літаків різного призначення на єдиній платформі може бути розвинений з використанням досвіду сімейства Ан-148/Ан-158. Найновішим літаком цієї лінійки є Ан-148-300МП, призначений для виконання задач морського патрулювання", - зазначається у повідомленні.

"В порівнянні з турбогвинтовими аналогами, він потребує меншого часу підльоту до зони патрулювання та здатен досліджувати значно більшу акваторію. Це дозволяє виконувати необхідні задачі меншою кількістю літаків", - заявили у компанії.

Як відомо, 21 лютого президенти ДП "Антонов" та аравійської Taqnia Aeronautics Co,підписали угоду про кооперацію з організації в Саудівській Аравії літакобудівного комплексу та організації виробництва літаків Ан-132.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: