MasterCard повідомляє про збитки від роботи з неплатоспроможними банками

Понеділок, 28 березня 2016, 19:02

Міжнародна платіжна система MasterCard через неплатоспроможні українські банки, виключені з системи, зазнала багатомільйонних збитків на покриття заборгованості за картковими операціями в банкоматних і торгових мережах.

Про це повідомляє прес-служба MasterCard.

У повідомленні говориться, що згідно з правилами MasterCard, в разі якщо банк припиняє членство в системі - за власною ініціативою або ж через визнання банку неплатоспроможним - MasterCard стягує з банку встановлену плату, яка дозволяє MasterCard компенсувати заборгованість банку перед банками-еквайєрами.

Як зазначається, після виходу банку з системи в разі визнання банку неплатоспроможним саме MasterCard зобов'язана покрити заборгованість банку перед іншими учасниками ринку.

Реклама:

"Крім того, стягнута  плата використовується MasterCard на покриття витрат з видалення банку з системи і пов'язаних з цим витрат перед третіми сторонами, задіяними в технічному забезпеченні обробки платежів за картками банку-емітента. Дана практика MasterCard діє по всьому світу ", - йдеться в повідомленні.

Компанія повідомляє, що працює на українському ринку в повній відповідності з українськими законодавчими нормами, а також з правилами MasterCard, єдиними для роботи системи по всьому світу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що платіжна система MasterCard змушує неплатоспроможні банки платити їй сотні тисяч доларів за вимушене розірвання договорів через банкрутство банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: