Ferrexpo Жеваго увійшла в трійку найбільших світових виробників окатишів

Понеділок, 28 березня 2016, 11:28

Компанія Ferrexpo за результатами 2015 року посiла 3 місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, досягнувши обсягу виробництва і експорту 11,7 млн тонн.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

У п'ятірку світових лідерів з виробництва і експорту окатишей для доменного виробництва увійшли такі виробники, як: Vale (Бразилія, Оман) з виробництвом в 23,9 млн тонн окатишів за аналогічний період, LKAB (Швеція) - 13,7 млн тонн, Ferrexpo ( Великобританія) - 11,7 млн тонн, Металоінвест (РФ) - 7,4 млн тонн, Cliffs (США) - 7,1 млн тонн.
 
Згідно з повідомленням, компанія розраховує на зростання попиту на окатиші для доменного виробництва в довгостроковій перспективі, що обумовлено збільшенням попиту металургійних комбінатів на продукт підвищеної якості, який дозволить значно знизити рівень викидів шкідливих речовин в навколишнє середовище і поліпшити якість готової продукції.

Як повідомлялося, Ferrexpо в 2015 році скоротила чистий прибуток у 6 разів порівняно з 2014 роком - до 31,5 мільйона доларів.

Реклама:

"Ferrexpo є одним з найбільш витратних виробників окатишів в світі, що дозволяє компанії залишатися прибутковою в умовах поточного падіння цін", - наголошувалося в звіті компанії.

Акції Ferrexpo, найбільшим акціонером якої є український бізнесмен Костянтин Жеваго,котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: