"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецький автопром обіцяє створити тисячі робочих місць в Україні

Субота, 26 березня 2016, 16:43

Німецькі постачальники деталей для автомобільної промисловості заявили про наміри побудувати нові заводи у Західній Україні упродовж найближчих років.

Про це йдеться у заяві Делегації німецької економіки в Україні, передає "Німецька хвиля".

Бізнесмени уточнили, що на сьогодні на виробничих майданчиках у західному регіоні України вже працюють близько 25 тисяч осіб.

Делегація також повідомила про "значне зростання" кількості німецьких компаній в Україні - з березня 2013 року, ще до початку конфлікту на Донбасі. Відтоді присутність економіки Німеччини в Україні зросла на 5,1%, а кількість юридичних осіб з німецькою участю - на шість відсотків.

Реклама:

За статистикою організації, експорт з Німеччини до України у 2015 році значно впав - на 18,4% у порівнянні з 2014 роком, проте в січні поточного року вперше за 32 місяці показав зростання - на 11,8%.

Український експорт до Німеччини у січні 2016 року зріс на 7,7%. Загалом обсяг прямих німецьких інвестицій в економіку України на кінець минулого року становив близько 5,4 мільярда доларів.

Делегація вказала, що це - 12,5% загальних прямих іноземних інвестицій в Україну, третє місце після Кіпру та Нідерландів.

Нагадаємо, що, за даними Держстату, ВВП України у 2015 році впав на 9,9%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: