"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft допоможе інвесторам із придбанням Yahoo

П'ятниця, 25 березня 2016, 20:52

Американський IT-гігант Microsoft Corp. запропонував інвесторам, які бажають придбати інтернет-компанію Yahoo, профінансувати їх угоду.

Про це пише "Прайм" з посиланням на портал Re/Code.

За словами джерел видання, причиною надання фінансування є гарантія того, що в разі продажу Yahoo, покупець інтернет-компанії стане надійним партнером для Microsoft.

Раніше Yahoo виставила на продаж свій основний бізнес, який включає в себе поштовий сервіс Yahoo Mail, новинний агрегатор Yahoo News і пошуковик Yahoo.

Реклама:

Вона також оголосила про плани щодо скорочення штату співробітників на 15% і про закриття своїх підрозділів в шести містах: Дубаї, Мехіко, Буенос-Айресі, Мадриді, Мілані та в місті Бербанк, штат Каліфорнія.

До кінця поточного року компанія планує мати в своєму штаті близько дев'яти тисяч співробітників і менше тисячі підрядників. Інтернет-компанія оцінює витрати на реструктуризацію в 64-78 мільйонів доларів.

Як відзначають джерела, представники Microsoft вже провели зустрічі з низкою приватних інвестиційних компаній.

Однак IT-гігант не брав на себе жодних зобов'язань, результат переговорів поки невідомий, відзначили вони. Представник Microsoft відмовився від коментарів порталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: