Друга за розміром авіакомпанія РФ заявила про можливе банкрутство

П'ятниця, 25 березня 2016, 11:09

Друга за розміром в Росії авіаційна група S7 (перевізники "Сибір" і "Глобус") може збанкрутувати через зростання зборів в московських аеропортах.

Про це повідомила співвласниця S7 Наталія Фільова, пишет ЦТС.

"Ми дуже багато втратимо. У Домодєдово підвищення на 20%. Пасажир не може цього оплатити, це ляже на авіакомпанію. Потім ми збанкрутуємо, і всі ці дірки буде платити держава, як платить зараз після відходу "Трансаеро", тобто не пасажир, а всі постраждають", - сказала Фільова.

Вона також додала, що керівництво авіакомпанії ще раз звернеться в Федеральну антимонопольну службу (ФАС).

Реклама:

Раніше "Ведомости" з посиланням на свої джерела повідомили про можливе підвищення цін на квитки в зв'язку з підвищенням тарифів аеропортів, що трапилося після скасування Федеральною антимонопольною службою (ФАС) держрегулювання їх ставок.

За даними видання, аеропорт Домодєдово в березні підняв збір за зліт-посадку на 15%, за авіаційну безпеку - на 26%, а з 30 березня підніме збір за аеровокзальний комплекс для міжнародних ліній на 27%, а для внутрішніх - відразу на 43% .

У Шереметьєво з 1 квітня підніметься тариф на зліт-посадку на 12%, на авіабезпеку - на 3%, на аеровокзал - на 9%.

За оцінками менеджера одного з авіаперевізників, в результаті зростання тарифів для середньомагістрального літака із завантаженням 60-70% вартість обслуговування рейсу в Домодєдово виросте приблизно на 12 тис. рублів (175 доларів), а в Шереметьєво - на 6 тис. рублів (87 доларів) . Це зростання майже на 20 і 10% відповідно.

Також повідомлялося, що оператори аеропортів Домодєдово, Внуково і Шереметьєво пропонують ввести інфраструктурний збір з авіакомпаній терміном на п'ять років.

Група S7 (включає авіакомпанії "Сибір" і "Глобус") в 2015 році перевезла 10,63 млн пасажирів, що на 5,6% більше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!