Нацбанк друкуватиме гроші з льону

Четвер, 24 березня 2016, 10:03

Фабрика банкнотного паперу, що розташована в місті Малин, виготовила першу партію паперу із частковим вмістом льону, який використовуватиметься під час виготовлення банкнот гривні.

Про це у середу, 23 березня 2016 року, заявив заступник голови Національного банку Яків Смолій на прес-брифінгу, передає прес-служба регулятора.

"Українські фахівці вже давно стали замислюватися над доцільністю використання в композиції паперу, крім бавовни, також інших рослинних натуральних волокон, наприклад, льону", - зазначив Смолій.

Він повідомив, що за решти рівних умов вартість вітчизняної лляної сировини помітно нижча від імпортованого бавовняного волокна, яке є дефіцитним товаром.

Реклама:
Фото: НБУ 

"Використовуючи льон, ми зможемо знизити витрати, пов’язані із забезпеченням економіки країни необхідною кількістю банкнот гривні, підтримати національного товаровиробника цієї сільськогосподарської культури та створити додаткові робочі місця", - сказав Смолій.

"Нові якості банкнотного паперу дадуть змогу зміцнити та захистити нашу національну валюту, яка у цьому році святкуватиме своє 20-річчя, та стануть гідним і вагомим етапом у її історичному розвитку", - сказав він.

Як наголошується, нині Банкнотно-монетний двір Національного банку здійснює комплексні випробування паперу дослідної партії, метою яких є оцінка відповідності нового паперу і банкнот усім необхідним вимогам.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!