НАБУ зобов'язали розслідувати зловживання в ДФС при несплаті податків "Укрнафтою"

Четвер, 24 березня 2016, 09:15

Солом'янский районний суд міста Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати зловживання в Державній фіскальній службі при несплаті податків ПАТ "Укрнафта".

Про це на своїй Facebook-сторінці написала депутат від "Самопомочі" Вікторія Войціцька.

"Щойно слідчий суддя Солом'янского районного суду Києва задовольнив в повному обсязі скаргу на бездіяльність Національного антикорупційного бюро з приводу невнесення відомостей до ЄРДР про кримінальне правопорушення, вчинене головою ДФС Романом Насіровим та першим заступником голови ДФС Сергієм Біланом, за ознаками злочинів передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України", - повідомила депутат.

"Продовжуватимемо і надалі боротися за сплату ПАТ "Укрнафта" податкового боргу у розмірі 10 млрд гривень та притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності", - заявила Войціцька.

Реклама:

#ПеремогаЩойно слідчий суддя Солом'янского районного суду м. Києва Українець В.В. задовольнив в повному обсязі мою та н...

Опубликовано Вікторія Войціцька 23 марта 2016 г.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!