НБУ вирішив ліквідувати "Укрінбанк"

Середа, 23 березня 2016, 13:31

Національний банк України 22 березня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Укрінбанк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку, у зв’язку із допущенням ним протягом вересня зменшення більше ніж на 5% значення нормативу миттєвої ліквідності (Н4) більше п'яти разів, Нацбанк 1 жовтня 2015 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії проблемних.

Національним банком було встановлено строк для вжиття ПАТ "Укрінбанк" заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, йдеться у повідомленні.

Реклама:

"У межах встановлених процедур НБУ працював з керівництвом та власниками ПАТ "Укрінбанк" щодо пошуку шляхів поліпшення фінансового стану. Так ПАТ "Укрінбанк" надав План фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн грн. в еквіваленті від інвестора та відновлення рівня ліквідності. В рамках запланованих заходів "Укрінбанк" зареєстрував в Нацбанку договір позики щодо залучення коштів від інвестора-нерезидента. Проте кошти від інвестора до банку так і не надійшли", - зазначили у прес-службі.

Регулятор зазначив, що зважаючи на невідповідність діяльності "Укрінбанк" вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Нацбанку, погіршення показників його діяльності та фінансового стану, а також невиконання "Укрінбанк" Плану заходів та ПФО, Нацбанк був вимушений прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, 24 грудня НБУ визнав банк неплатоспроможним, і ФГВФО ввів в банк тимчасову адміністрацію.

"Укрінбанк" заснований в 1989 році. Його найбільшим акціонером на 10 липня 2015 року був голова його наглядової ради Володимир Клименко (71,1514%).

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Укрінбанк займав 27-е місце (5,832 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні банків.

Крім того, 18 березня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: