НБУ, ДФС та АМКУ обіцяють законопроект про деофшоризацію

Вівторок, 22 березня 2016, 20:36

Національний банк, Державна фіскальна служба та антимонопольний комітет мають намір розробити законопроект щодо деофшоризації українського бізнесу.

Про це йшла мова на тристоронній зустрічі, яка відбулася 21 березня у Національному банку, повідомляє прес-служба регулятора.

"Національний банк вважає, що обговорення моделі деофшоризації, яка б зафіксувала status quo, та чесно визнала факт офшорності є вкрай необхідним. Деофшоризація не повинна "вбивати" бізнес, але бізнес повинен бути транспарентним. Тож визначення кінцевих власників офшорних компаній стратегічно важливе для країни", - зазначила голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

За її словами, таким шляхом вже ідуть країни Європейського Союзу у відповідності до вимог документу Base Erosion and Profit Shifting Організації економічного співробітництва та розвитку.

Реклама:

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підтримав ідею вироблення спільної концепції з деофшоризації.

"Ми готові поділитися своїми напрацюваннями з Національним банком та повністю підтримуємо необхідність вироблення спільної концепції з деофшоризації", - наголосив Насіров.

"На напрацюваннях Національного банку та Державної фіскальної служби ґрунтуватиметься спільна концепція з деофшоризації. Вона буде відтворена в законопроекті про деофшоризацію та в засадах нового валютного регулювання центрального банку", - йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, Антимонопольний комітет також підкреслив свою готовність взяти участь у розробленні цих документів.

"Окрім цього, сторони домовилися про обмін інформацією щодо діяльності фінансового сектору, обговорили питання трансфертного ціноутворення, необхідність об’єднання зусиль для боротьби з конвертаційними центрами та нелегальними обмінними пунктами", - повідомила прес-служба.

"Завдяки спільним зусиллям ми зможемо віднайти правильний інструмент для того, щоб створити такі умови, за яких легальний бізнес почав би нарешті витісняти тіньовий. І це було б не тільки просто правильно, а ще й вигідно", - зазначив Насіров.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: