"Газпром" пробачив Греції 5 мільйонів доларів боргу за газ

Середа, 2 березня 2016, 16:36

Російська компанія ТОВ "Газпром експорт" скасувала для грецького дистрибутора DEPA виплату 5 мільйонів доларів за невибраний в 2015 році газ за умовою "бери або плати".

Про це, з посиланням на повідомлення грецької компанії передають "Ведомости".

Як зазначається, раніше DEPA домовилася з "Газпром експортом" про скорочення виплат за невибраний в 2014 році за правилом "бери або плати" газ з 84 млн доларів до 36 млн доларів.

У 2015 році Греція закупила 1,982 млрд куб. м російського газу після 1,75 млрд куб. м в 2014.

Реклама:

Минулого тижня DEPA стала учасницею угоди з "Газпромом" і італійською Edison про підключення проекту Poseidon до чорноморського газопроводу "Газпрому".

Практика надання преференцій в контрактах в обмін на участь в інфраструктурних проектах є одним з пунктів антимонопольного розслідування Єврокомісії щодо "Газпрому".

"Бери або плати" - поширена норма побудови договорів про постачання деяких видів товарів великим покупцям. Тоді як постачальник бере на себе зобов'язання надати товар аж до зафіксованих в договорі максимальних обсягів, покупець зобов'язується в будь-якому випадку оплатити певну частину цих обсягів, незалежно від того, скільки він закупив насправді в даний період.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!