У Гонтаревої встановили широкий інфляційний коридор

Середа, 2 березня 2016, 11:20

Національний банк встановив широкий інфляційний коридор, допускаючи відхилення в діапазоні від 9% до 15%.

Про це заступник голови НБУ Дмитро Сологуб заявив під час круглого столу "Економічний прогноз як кредит довіри", пише Finclub.

"Щомісяця регулятор опитує фінансових аналітиків - українських і міжнародних - для оцінки ринкового консенсус-прогнозу щодо ключових макроекономічних показників для внутрішнього користування Нацбанком", - повідомив він.

За словами Сологуба, в лютому цей консенсус-прогноз показав, що фінансові аналітики в середньому очікують споживчу інфляцію на рівні 13,4% на кінець 2016 року. Національний банк прогнозує, що вона становитиме 12+/-2%.

Реклама:

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що регулятор прогнозує інфляцію за підсумками 2016 року у рівні 12%, при цьому прогноз може коливатися в межах плюс-мінус 3%.

"Стратегія НБУ передбачає траєкторію досягнення того рівня інфляції, який ми вважаємо оптимальним для України. Оптимальним ми вважаємо рівень інфляції в межах 5%", - підкреслила глава НБУ.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: