У топ-20 платників податків Києва є 6 російських компаній і немає Roshen

Субота, 19 березня 2016, 10:02

Шість компаній, зареєстрованих в Україні з левовою часткою російського капіталу, потрапили в топ-20 найбільших платників податків в бюджет Києва 2015 року.

Про це свідчать дані Міжрегіонального головного управління ДФС - Центрального офісу з обслуговування великих платників, пише ZN.UA.

Це Промінвестбанк (89,4 млн), Київстар (87,3 млн), МТС Україна (85,4 млн), Сбєрбанк Росії (57 млн), Альфа-Банк (45,9 млн), а також ВТБ Банк (45 млн ). Найбільшим платником податків в столиці виявилося ПАТ "Київенерго", яке заплатило 94,2 млн грн.

Варто відзначити, що в цьому переліку не виявилося кондитерської корпорації Roshen і заводу "Ленінська кузня", що належать Петру Порошенко.

Реклама:
 натисніть для збільшення

Як заявив секретар Київради Володимир Прокопів, в топ-20 входить цілий ряд компаній, співвласником яких є місто, однак "неприємно", що, зокрема, російський "Сбєрбанк" входить в першу десятку.

При цьому Прокопів заявляє про готовність взятися за розробку програми лояльності найбільших платників податків, щоб ті отримали певні преференції від міської влади.

"Про заохочення є сенс говорити, щоб компанії хотіли потрапити в топ список платників податків. І я готовий взятися за розробку якоїсь програми лояльності найбільших платників податків", - підкреслив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!