МВФ не зупинятиме співпраці з Україною, але чекає визначеності з урядом

Четвер, 17 березня 2016, 17:34

Міжнародний валютний фонд не розглядає можливості повної зупинки відносин з Україною, однак все ще чекає визначеності зі статусом уряду і продовження програми реформ.

Про це в ході традиційного брифінгу у Вашингтоні сказав заступник голови Департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Вільям Мюррей, передає УНІАН.

"Ми ніколи не зупиняємо відносин з будь-якою країною", - сказав Мюррей, відповідаючи на питання, чи є якийсь кінцевий термін для України у частині визначення роботи уряду і надання результатів проведених у країні реформ.

"Але, безперечно, ми говорили і говоримо, що ми все ще чекаємо визначеності з урядом. Ми чекаємо Другого перегляду програми. Як тільки ми побачимо більше визначеності, ми, звичайно, будемо продовжувати роботу (за програмою реформ EFF - Ред.)", - сказав Мюррей.

Реклама:

Як відомо, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом близько 17 млрд доларів спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох.

Однак на сьогодні країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд доларів і другий - на 1,7 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!