"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд дозволив закрити латвійський банк, який пов'язують з Льовочкіним

Понеділок, 14 березня 2016, 17:09

Суд Відземського передмістя міста Риги визнав позбавлений ліцензії банк Trasta komercbanka таким, що підлягає ліквідації.

Про це пише FinClub.

Ліквідатором банку суд призначив присяжного адвоката Ілмарса Круміньша. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Представник Комісії ринку фінансів і капіталу Іева Беррон пояснила суду, що анулювання ліцензії банку є продуманим і ретельно виваженим рішенням. Ліквідацію банку КРФК просила почати якомога скоріше, щоб можна було почати задовольняти вимоги вкладників, повідомляє DELFI.lv.

Реклама:

Раніше глава правління Trasta komercbanka Гундарс Гріезе сказав, що адвокати оскаржать рішення ЄЦБ в суді.

Нагадаємо, на початку березня Європейський центробанк за пропозицією Комісії з ринку фінансів і капіталу Латвії анулював ліцензію латвійського Trasta komercbanka.

Як писала "УП",  насправді, неформально Фурсін є довіреною особою Льовочкіна. А неофіційно в політичних та бізнес-колах України їх сприймаються як одне ціле. Їхня дружба сягає 1990-их, коли Фурсін і Льовочкін працювали у фінансовій установі "Банкірський дім".

Офіційно ж контакти між Льовочкіним і Фурсіним можна прослідкувати в тому, що сестра глави адміністрації президента Юлія Льовочкіна протягом 2003-07 років працювала під проводом Фурсіна в "Місто-банку" заступником керівника інвестиційного бізнесу.

Крім того, членом ради Trasta komercbanka також є людина Льовочкіна Артемій Єршов, який у 2014 році був обраний до ради Trasta komercbanka.

Ершов свого часу обіймав посади керівника Управління іноземних інвестицій і кредитів в Міністерстві економіки України, голови Правління "Першого Інвестиційного Банку", голови Правління АБ "Кліринговий Дім", першого заступника голови Правління "Ощадбанк", директора ІК "Трійка Діалог Україна", заступника Голови Правління АТ "Сбєрбанк РФ "(Україна).

Голова правління латвійського Trasta komercbanka Гундарс Грієзе стверджував, що депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін не є акціонером банку.

В свою чергу, Льовочкін в коментарі ЕП заявив, що ніколи не володів латвійським банком.

Також, як писала "УП",  через цей банк були відмиті вкрадені у держави кошти при здійсненні махінації під час закупівлі "вишок Бойка".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: