Нафта Brent торгується вище 40 доларів за барель

Понеділок, 14 березня 2016, 09:16

Світові ціни на нафту в перший день робочого тижня демонструють різноспрямовану динаміку на тлі позитивної реакції учасників торгів на заяви Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.48 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,25% - до 40,49 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,23% - до 38,41 долара за барель.

Нагадаємо, раніше МЕА заявило, що, на його думку, світові ціни на нафту, швидше за все, вже досягли мінімуму, а значить, скоро почнуть зростати. Цьому сприяють очікування агентства того, що повернення Ірану на нафтовий ринок не сильно вдарить по попиту, а також ознаки зниження поставок країнами ОПЕК.

Реклама:

При цьому, на думку МЕА, відновлення цін на нафту не означає, що "найгірше вже позаду".

Проте, заява агентства відвело нафтові ціни на торгах п'ятниці до нових максимумів, нафта марки WTI піднімалася вище позначки 39 доларів за барель вперше з 7 грудня 2015 року.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: