100-гривнева купюра побореться на Міжнародному конкурсі за статус кращої

П'ятниця, 11 березня 2016, 20:36

У 2016 році у Міжнародному конкурсі паперових грошей серед банкнот-номінантів 2015 року представлені українські гроші - оновлена банкнота номіналом 100 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Конкурс проводиться Міжнародним банкнотним співтовариством та Інститутом міжнародних грошових досліджень з метою визначення найпривабливішого дизайну грошових знаків", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, участь у щорічному конкурсі беруть банкноти з усього світу, що були введені в обіг у минулому році. Оголошення переможців 2015 року має відбутися у квітні цього року.

Реклама:

"Національний банк офіційно представив на розгляд міжнародного журі оновлену банкноту номіналом 100 гривень зразка 2014 року з удосконаленими дизайном та захисною системою", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, цю банкноту було введено в обіг з 9 березня 2015 року.

"Ураховуючи те, що строк обігу банкнот номіналом 100 гривень становить близько п’яти років, уведення в обіг банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року здійснюється поступово: відбувається заміна старих банкнот цього номіналу на нові, а в обігу поступово з’являється  більше банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року", - заявили у НБУ.

Згідно з повідомленням, наразі у готівковому обігу України перебуває банкнот номіналом 100 гривень нового зразка на суму понад 55 млн гривень.

"Такі банкноти функціонують в обігу разом з банкнотами номіналом 100 гривень зразків 1996 та 2005 років", - зазначається у повідомленні.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: