"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тендери для будівництва доріг проходитимуть через ProZorro - Яценюк

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:04

З 1 квітня 2016 року тендери для будівництва українських доріг будуть проходити через електронну систему закупівель ProZorro.

Про це підкреслив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у п’ятницю, 11 березня, в Івано-Франківську під час відвідання відремонтованої автодороги Львів-Івано-Франківськ, передає прес-служба уряду.

Він повідомив, що завдяки відкритим тендерам було зекономлено 30% від початкової проектно-кошторисної вартості ремонту дороги Львів-Івано-Франківськ.

"Була конкуренція, були різні заявки. І ті, які виграли тендер, збудували якісну і набагато дешевшу дорогу", - підкреслив прем’єр.

Реклама:

"Так буде по кожному об'єкту, тому що вже з 1 квітня буде працювати нова система державних закупівель ProZorro, і всі ці мільярдні кошти підуть через прозорий механізм, щоби компанії, які здатні будувати дороги, будували дороги для України", - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, митниці направили майже мільярд гривень на розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану на митницях з моменту старту "експерименту".

Одеська митниця направила 92,2 млн гривень за той же період, переважно в лютому-січні 2016 року.

Раніше Яценюк заявив, що Одеська область не показала ефективності в експерименті щодо спрямування понадпланових надходжень на митниці на будівництво і ремонт доріг.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: