"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило рейтинг "ДТЕК" Ахметова до дефолтного

П'ятниця, 11 березня 2016, 09:01

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) DTEK Energy B.V. - з рівня "С" до рівня "RD" (обмежений дефолт).

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, така рейтингова дія пов'язана з тим, що, за інформацією агентства, компанія пропустила строки платежів по ряду банківських кредитів.

У той же час в "ДТЕК" повідомили, що компанія продовжує переговори про реструктуризацію заборгованості перед іноземними кредиторами з залученням одного з провідних міжнародних консультантів - компанії Rotschild.

Реклама:

"Компанія знаходиться в постійному діалозі з власниками єврооблігацій і банками-кредиторами."ДТЕК" веде переговори, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Сподіваємося завершити переговорний процес в 2016 році", - йдеться в релізі компанії.

Згідно з ним, менеджмент "ДТЕК" докладає всіх зусиль для підвищення ефективності компанії в цей складний для всієї української енергетики період в умовах збереження несприятливої економічної ситуації в Україні.

"Це не дозволяє бізнесу рефінансувати позики, змушує шукати рішення щодо довгострокової реструктуризації боргу і розраховувати на розуміння і підтримку інвесторів", - наводяться в повідомленні слова керівника департаменту з корпоративних фінансів "ДТЕК" Дмитра Федотова.

Компанія нагадує, що в першому півріччі 2015 року зробила обмін єврооблігацій в розмірі 200 млн доларів на нові папери на суму 160 млн доларів з терміном погашення в березні 2018 року.

У другому півріччі 2015 року з метою організації процесу щодо реструктуризації боргових зобов'язань вона найняла фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham & Watkins.

Fitch відзначає, що після можливої фінансової реструктуризації та отримання достатньої інформації, рейтинг "RD" буде переглянутий з урахуванням нової структури капіталу, ризиків і перспектив.

Рейтингове агентство додає, що на кінець минулого року 58,2% боргу було номіновано в доларах, 19% - в євро і 17,6% - в рублях, тоді як частка доларової виручки становила 6%, а більшість інших доходів було в гривні.

"ДТЕК" створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!