Білл Гейтс знову очолив рейтинг найбагатших людей світу Forbes

Вівторок, 1 березня 2016, 18:39

Американське видання Forbes склало рейтинг найбагатших людей світу в список яких увійшло 1810 мільярдерів.

Про це пише Forbes.

Як зазначає видання, тільки 2 людини в ТОП-20 змогли втриматися на своїх позиціях.

"Біл Гейтс залишається найбагатшою людиною в світі зі статками у 75 мільярдів доларів, навіть не дивлячись на те, що він став на 4,2 мільярда доларів бідніший, ніж рік тому. Він був №1 протягом 3 років поспіль і очолював список 17 років поспіль з 22 років", - пише Forbes.

Реклама:

Власник торгової марки Zara Амансіо Ортега вперше піднявся на друге місце, витіснивши мексиканця Карлоса Сліма, який опустився на 4 місце. Минулого року багатство Сліма скоротилося на 27,1 мільярда доларів, до 50 мільярдів доларів, коли впали акції його телекомунікаційний бізнес América Movil.

Уоррен Баффет, як і в минулому році також посідає третє місце в списку - його статки оцінюються у 60,8 мільярда доларів.

"Для власника Facebook Марка Цукенберга це був найкращий рік. 31-річний мільярдер додав 11,2 мільярда доларів до свого багатства і піднявся на 6 з 16 місця", - зазначає Forbes.

Власник компанії Amazon Джефф Безос з'явився в першій десятці рейтингу зі статками 45,2 мільярда доларів.

Наймолодшим мільярдером в світі є 19-річна норвезька спадкоємиця, Олександра Андресен, яка має 42% акцій в бізнесі своєї сім'ї. Її сестра Катаріна є другим наймолодшим мільярдером - їй всього 20.

Як зазначається, США має 540 мільярдерів, більше ніж будь-яка інша країна в світі. За нею йдуть Китай з 251 багатіями, Німеччина - 120, Росія - 77.

Як зазначає видання, мінливість фондового ринку, падіння цін на нафту і зміцнення долара призвело до динамічної перестановки багатства по всьому світу і зміни списку вперше з 2009 року.

"У новий список увійшло 1810 найбагатших людей, що на 16 менше ніж в минулому році. Сукупна вартість їх статків становить 6,48 трильйона доларів, що на 570 мільярдів менше, ніж в минулому році. Вперше з 2010 року у кожного в списку в середньому по 3,6 мільярда доларів, що на 300 мільйонів менше, ніж рік тому", - пише видання.

Як зазначається, 221 чоловік випав зі списку, в той час, як 198 новачків поповнили ряди рейтингу; ще 29 осіб зі списку 2015 року померло, а 29, які вибули в минулому році повернулися назад.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: