В Україну прибула чергова партія африканського вугілля

Понеділок, 8 лютого 2016, 16:35

6 лютого 2016 року в порт "Південний" прибув балкер "FYLA", завантажений енергетичним вугіллям з ПАР в обсязі 79,004 тисяч тонн.

Про це йдеться у повідомленні порту.

"Це вже друге постачання південноафриканського вугілля, що надійшло на розвантаження до порту "Південний". Першу партію обсягом 168 тисяч тонн 5 грудня 2015 року доставив балкер "Bulk China", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що розвантаження балкера "FYLA" стартувало 7 лютого о 22.30. Станом на ранок 8 лютого на причальний склад порту розвантажено 13 тисяч тонн вантажу.

Реклама:

Середня швидкість розвантажувальних операцій становить 20 тисяч тонн на добу. Запланований час на повну розвантаження - 4 дні.

"Поставка вугілля здійснюється за двосторонньою угодою між ПАТ "Центренерго" і трейдером Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія), яка була укладена у вересні 2015 року. Вантаж буде перевантажений в вагони і залізницею доставлений на Трипільську ТЕС", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Українська правда" провела розслідування і виявила, що під виглядом більш дорогого вугілля з ПАР для "Центренерго" поставляється антрацит із зони АТО.

При цьому повідомлялося, що контролюють цей процес люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, коментуючи дану інформацію, заперечував її правдивість, уточнюючи, що вугілля з зони АТО закуповується по 1200 гривні за тонну, а з ПАР - по 74 долара за тонну.

Однак 4 лютого міністр звернувся до Служби безпеки України та Державної фіскальної служби з проханням перевірити контракти на постачання вугілля для "Центренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: