Білоус: Кононенко і Мартиненко мають вплив на енергетику

Понеділок, 8 лютого 2016, 12:45

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус підтвердив, що заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко та екс-заступник голови фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко мають вплив на українські енергетичні підприємства.

Про це Ігор Білоус розповів в інтерв’ю ЕП.

"Ми всі розуміємо, що профільний міністр - фактично з табору Банкової. Секрету я вам не відкрив. Чи має вплив? Має вплив. Чи має вплив Мартиненко на "Енергоатом"? Має. Які ще питання?", - заявив Білоус.

Крім того, голова Фонду держмайна підтвердив вплив Мартиненко на "Електроважмаш".

Реклама:

"Сьогодні один впливає, завтра інший. Усе на приватизацію! Це повинно закінчитись. Я не кажу, що в Америці у Сенаті чи Конгресі немає лобізму. Так, у них є лобізм. Більш того він у них юридично визнаний і пів-Вашингтона тільки цим і займається. Але вони лобіюють якісь інші речі – державні контракти, наприклад", - додав він.

Як писала раніше "УП", у травні 2015 року наглядова рада Одеського припортового заводу призначила членом правління Ольгу Ткаченко, яку називають людиною близького до Ігоря Кононенка нардепа від БПП Олександра Грановського.

Нагадаємо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про відставку, назвавши однією з причин - Кононенка.

У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка "смотрящим" за "Енергоатомом".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!