Нафта марки Brent торгується вище 34 доларів за барель

Понеділок, 8 лютого 2016, 09:00

Світові ціни на нафту в понеділок помірно зростають на тлі низького обсягу торгів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), де більшість ринків закриті у зв'язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Сьогодні вранці вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,16% - до 34,45 долара за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,12% - до 31,23 долара за барель.

Реклама:

У понеділок ринки Сінгапура, Гонконга, Південної Кореї, Індонезії, Малайзії, Філіппін, Тайваню закриті у зв'язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем. Ринки Китаю будуть закриті весь поточний тиждень через новорічні свята.

У центрі уваги учасників торгів знаходяться повідомлення про недільну зустріч міністра нафти Венесуели Еулохіо Дель Піно з колегою з Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, на якій вони обговорили можливу координацію дій між країнами ОПЕК та іншими видобувачами нафти. Аль-Наїмі назвав зустріч "успішною".

Дель Піно, у свою чергу, повідомив на своїй сторінці в Twitter, що зустріч була продуктивною і орієнтована на співробітництво щодо стабілізації ситуації на світовому ринку нафти. Про жодні конкретні подальші дії міністри не повідомили.

Ринки також з великим інтересом очікують виступу голови ФРС США Джанет Йеллен у середу перед комітетом з фінансових послуг Палати представників у Вашингтоні.

Інвестори сподіваються почути чергові натяки на подальші дії регулятора щодо кредитно-грошової політики, які можуть вплинути на динаміку долара і котирування нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: