"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес-омбудсмен назвав найбільш незговірливий держорган

Субота, 6 лютого 2016, 18:24

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета заявив, що з усіх державних структур, досить важко співпрацювати саме з Генеральною прокуратурою.

Про це Шемета розповів в інтерв'ю FinClub.

"Дуже часто бувають випадки, коли ми просимо провести службове розслідування щодо неправомірних дій прокурора, а проводити це службове розслідування довіряють тому самому прокурору, на якого бізнес скаржиться. Звичайно ж, за результатами розслідування приходить відповідь, що все було зроблено правильно, порушень немає", - говорить Шемета.

За його словами прокуратура дуже складно йде на контакт, але іноді все ж вдається домогтися справедливості.

Реклама:

"Після наших скарг одного прокурора звільнили з роботи, з іншого зняли премію і застосували до нього дисциплінарні санкції. Але, на жаль, в порівнянні з іншими органами, прокуратура залишається проблемною структурою", - зазначив бізнес-омбудсмен.

Крім того, за його словами, досить складно спілкуватися з місцевими органами влади, де рішення приймаються голосуванням на рівні районної ради.

"Є встановлений графік сесій, і буває так, що ми розглядаємо, питання ставиться на голосування через півроку. Якщо місцеві депутати за нього не проголосують, тоді нікуди скаржитися далі", - констатував Шемета.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!