Новим членом ради ОРЕ став виходець зі скандальної "Енергомережі"

П'ятниця, 5 лютого 2016, 13:24

4 лютого учасники Оптового ринку електроенергії обрали новий склад членів ради ОРЕ, до складу якої увійшов перший заступник гендиректора ПАТ "Миколаївобленерго" Олексій Беспалов.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, від класу виробників електроенергії свої місця в раді зберегли радник президента "НАЕК "Енергоатом" Костянтин Запайщиков, комерційний директор ДТЕК "Дніпроенерго" Дмитро Маляр і радник директора ТОВ "Вінд-Пауер" ("ДТЕК") Іван Гелюх.

Новими членами ради від класу виробників обрані гендиректор ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота та директор з економіки та фінансових питань ПАТ "Центренерго" Ярослава Помилуйко замість радника директора ТОВ "ТехНова" (контролює ряд ТЕЦ) Олександра Штіпельмана і екс-директора з економіки "Центренерго "Олени Волошиної.

Реклама:

Таким чином, держава збільшила присутність в раді ОРЕ від виробників з двох до трьох за рахунок представника приватних ТЕЦ. ДТЕК зберіг свої два місця в раді.

Від класу постачальників електроенергії свої місця в раді зберегли радник гендиректора ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" Борис Лісовий, радник гендиректора "ДТЕК Дніпрообленерго" Ірина Протопопова, глава наглядової ради ПАТ "Прикарпаттяобленерго" (підконтрольне братам Григорію та Ігорю Суркісам) Олександр Сагура і член наглядової ради ПАТ "Одесаобленерго" (група VS Energy) Ігор Судак.

Як писала "УП" в своєму розслідуванні, Беспалов є колишнім головою наглядової ради скандальної компанії "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: