У Криму продали санаторій Коломойського

Середа, 3 лютого 2016, 13:54

У Криму відбувся аукціон з продажу майнового комплексу ялтинського санаторію "Форос", що належить українському бізнесменові Ігорю Коломойському.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Як зазначається, претендентів на покупку санаторію було двоє - ТОВ "Акар" з Севастополя і "Федерація профспілок Республіки Татарстан". Переможцем аукціону став другий учасник.

"Початкова ціна комплексу становила 1, 421 млрд рублів, продали за 1,429 млрд рублів. Новий власник санаторію заявив, що збирається відновити його за рік і зберегти профіль об'єкта", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як заявляла "кримська влада", гроші від продажу "Фороса" підуть на компенсацію жителям Криму, які мали вклади понад 700 тисяч рублів у "Приватбанку" та інших українських банках, які припинили роботу на півострові в 2014 році.

Російська Держрада Криму у вересні 2014 року прийняла рішення про "націоналізацію" майна українського бізнесмена Ігоря Коломойського, яке знаходиться на території анексованого Росією Криму.

Коломойський тоді заявляв, що має намір домагатися від Росії компенсації в розмірі 2 млрд доларів США за "націоналізацію" кримського його майна.

У список "націоналізованого" майна увійшли понад 100 різних об'єктів, в тому числі, ялтинський санаторій "Форос".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: