Компанія групи "Приват" хоче подати позов проти України на 270 мільйонів - ЗМІ

Понеділок, 29 лютого 2016, 09:43

Новий глава британської нафтогазової компанії JKX Oil&Gas Том Рід планує подати позов у розмірі 270 млн доларів проти України за те, що сума податку, яка виплачується компанією на виробництво була завищена.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

"Ми хотіли б покласти край конфлікту з урядом України якомога швидше", - заявив Рід.

За словами глави компанії, пріоритетом є якнайшвидше завершення цієї справи, навіть якщо це означає деякі поступки. Рід зазначив, що ситуація сильно відволікає керівництво JKX Oil&Gas від їх головного завдання - видобування нафти і газу.

Реклама:

Як повідомляє джерело, близьке до керівництва компанії JKX Oil&Gas витратить близько 2 млн доларів на рік на судові витрати в Гаазі, у зв'язку з чим рада директорів підтримує рішення піти на поступки.

Однак при цьому невідомо, на який відсоток знизять суму позову.

Нагадаємо, в лютому 2015 року JKX Oil&Gas plc звернулася в Міжнародний арбітражний суд з позовом проти України.

Компанія стверджувала, що належить їй, Полтавська газонафтова компанія, починаючи з 2011 року, виплачувала завищену рентну плату, і тепер вимагає виплатити їй компенсацію близько 180 млн доларів.

Як відомо, JKX Oil&Gas також має ліцензії на нафтогазові ділянки в Грузії, Болгарії, Туреччини, Італії, США та Росії.

Згідно з даними ЗМІ, за британську JKX Oil&Gas вже кілька років бореться група "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Групі "Приват" належить приблизно третина британської компанії.

Як повідомлялося раніше, JKX обмежила право голосу підконтрольних Коломойському, Боголюбову і Жукову з майже 39% акцій компаній.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: