"Азовсталь" Ахметова хоче скоротити 200 працівників

Понеділок, 29 лютого 2016, 09:11

Керівництво МК "Азовсталь" видало наказ, за яким до травня 2016 року підскорочення повинні потрапити майже 200 працівників конвертерного цеху комбінату.

Про це пише 0629.com.ua.

Як повідомляється, до наказу прикріплені два додатки, в одному з яких зазначений повний перелік спеціальностей і фахівців, які потрапили під оптимізацію, в іншому - перелік новостворених робочих місць в тому самому структурному підрозділі.

У прес-службі "Метінвесту" інформацію про скорочення не підтверджують.

Реклама:

Згідно з повідомленням прес-служби, підприємство проводить реорганізацію, але не має наміру звільняти людей.

"Працівникам, яких торкнеться процес, запропоновано перейти на наявні вакансії в конвертерному цеху (на ділянках, забезпечених обсягами виробництва) або в інших підрозділах комбінату, з можливістю перенавчання та збереження середнього заробітку на період перенавчання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомили в прес-службі, ММК ім. Ілліча також не має наміру проводити скорочення персоналу.

Однак працівники конвертерного цеху, які звернулися до редакції, кажуть, що скорочення все-таки будуть.

Згідно з наказом, під скорочення потрапляє 239 робочих точок, а ось нових місць, згідно з наказом, буде створено всього 46.

Таким чином втратять роботу майже 200 робочих конвертерного цеху.

"Нам вже сказали, що нас будуть скорочувати, з наказом ознайомили, ніяку іншу роботу поки не пропонують. Роботи в цеху повно, замовлення є. Відправляємо на Туреччину, Македонію, а вам кажуть - немає замовлень", - розповіли співробітники конвертерного цеху.

Нагадаємо, раніше "Метінвест" заявляв про плани скоротити адміністративний персонал на 30%.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова  (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно керують компанією.

 
 

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: