В Україні третина палива не відповідає стандартам - Держпродспожив

Субота, 27 лютого 2016, 11:04

Третина проб бензину, відібраних для дослідження на різних заправках у Закарпатській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській та Київській областях, не відповідають державним стандартам якості.

Про це повідомила Державна податкова служба безпеки харчових продуктів та захисту споживачів з посиланням на главу  Володимира Лапу, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, відомство відібрало 31 зразок палива, зокрема, в Чернігівській області було відібрано 8 проб бензину, у Київській - 6, в Києві - 8, у Закарпатській і Одеській областях - по 4, у Вінницькій -1.

В одному випадку інспекторів не допустили на заправку для відбору проб.

Реклама:

"За результатами дослідження було виявлено, що із зазначеної кількості зразків нафтопродуктів 15 відповідають нормам ДСТУ (державний стандарт технічних умов – ред.), у десяти випадках виявлено відхилення від стандартів, а щодо п'яти ще тривають лабораторні дослідження", - йдеться в повідомленні.

При цьому, у податковій службі не уточнили, на яких заправках компаній проводився відбір зразків бензину, однак зазначили, що інспектори відвідували АЗС виключно на підставі скарг, що надходили від населення.

На даний момент проводиться процедура розрахунку суми штрафних санкцій. Відповідно до законодавства, розмір штрафу становить 300% вартості отриманої для реалізації неякісної партії товару.

Глава Держпродспоживслужби зазначив, що в разі надходження нових скарг на якість бензину відомство продовжить перевірки.

"Ми налаштовані на ефективну політику захисту прав споживачів. В разі надходження нових скарг на якість нафтопродуктів на АЗС перевірки будуть продовжені", – підкреслив Лапа.

Нагадаємо, у січні 2016 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив взяти проби пального на всіх основних АЗС Києва та області. 

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: