"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Український експорт до Азії через ембарго Росії впав на 60-80%

Четвер, 25 лютого 2016, 14:33

Падіння експорту української продукції в країни Середньої Азії та Кавказу становить понад 60-80% у першому місяці 2016 року в порівнянні з тим же періодом минулого.

Про це сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська виступаючи на засіданні Генеральної ради СОТ, передає прес-служба Мінекономіки.

Микольська заявила про продовження економічної агресії з боку Російської Федерації, а саме, запровадження нею обмеження міжнародного транзиту з території України в Республіку Казахстан через територію РФ.

Як наголошується, транзит продукції (не залежно від країни походження) з території України може відбуватися виключно через територію Республіки Білорусь, через 2 пункти пропуску, в конвоях, які відбуваються два дні на тиждень і суттєво здорощують та затягують процес доставки.

Реклама:

"Ці обмеження застосовані РФ на додаток до ембарго щодо сільськогосподарської продукції, сировини та продуктів харчування, які походять з України, та одностороннього зупинення дії Договору про вільну торгівлю СНД, які також застосовані з 1 січня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Микольська заявила, що застосовані заборони та обмеження щодо товарів, походженням з України, та міжнародного транзиту, який проходить територією України, незалежно від країни походження, в Республіку Казахстан - є дискримінаційними та політично вмотивованими.

"Вони призводять до зменшення експорту в країни Середньої Азії та Кавказу та чинять негативний вплив на торгівлю не лише в регіональному, а й у міжнародному масштабі", - сказала вона.

Як повідомлялося, в середу Генеральна рада СОТ розглядала питання торгових обмежень Росії щодо України.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: