Гонтарева заперечує причетність до виведення коштів з "Дельта Банку"

Четвер, 25 лютого 2016, 12:54

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що непричетна до виведення коштів з "Дельта Банку".

Відповідну заяву голови НБУ оприлюднила прес-служба регулятора.

"Публічно заявляю, що ані я, ані члени моєї родини ніколи не займалися незаконними операціями та не мали мільйонів гривень на рахунках АТ "Дельта Банк", - цитує прес-служба Гонтареву.

Вона нагадала, що про стан рахунків АТ "Дельта Банк" 11 лютого 2016 року, з відповідного дозволу про розкриття банківської таємниці, вже офіційно повідомляв.

Реклама:

"Більш того, усі документи стосовно рахунків моєї родини "Дельта Банк" вже передав до Національного антикорупційного бюро. Усі охочі можуть звернутися із запитом до цієї установи й дізнатися інформацію, яка їх цікавить", - заявила голова НБУ.

Як відомо, 19 січня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро розпочали розслідування, відносно голови НБУ Валерії Гонтаревої, через депозит її сина в "Дельта Банку".

Відомості про розслідування внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком на підставі заяви голови правління ГО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна.

У заяві про вчинення злочину йдеться про те, що керівництво НБУ, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання вигоди для членів своєї родини, інформувало останніх щодо фінансового стану ПАТ "Дельта Банк", що надало їм можливість зняти гроші з депозитних рахунків банку на суму близько 12,5 млн гривень.

Зокрема, в інтерв`ю веб-сайту "Hubs" 27 березня 2015 року Голова НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що у її старшого сина був розміщений депозит в ПАТ "Дельта Банк" на суму 800 тисяч грн.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року правління Нацбанку України прийняло постанову про віднесення ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: