У Гонтаревої занепокоєні поверненням Скосирської в "Держзембанк"

Четвер, 25 лютого 2016, 11:38

Національний банк висловлює занепокоєння щодо інформації про повернення Світлани Скосирської до виконання повноважень голови ПАТ "Державний земельний банк" без погодження регулятора.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку.

"Згідно з отриманими регулятором документами, голова правління банку Скосирська Світлана Володимирівна була звільнена з посади за власним бажанням з 29 січня 2016 року, про що було видано відповідний наказ", - повідомляє регулятор.

Як зазначається, 1 лютого Скосирська була уповноважена на виконання обов’язків голови правління ПАТ "Банк Альянс", до Національного банку було подано пакет документів для погодження її призначення.

Реклама:

12 лютого регулятор одержав повідомлення від ПАТ "Банк Альянс" про звільнення Скосирської, а вже 16 лютого Національний банк отримав листа за її підписом щодо "продовження виконання повноважень голови правління ПАТ "Держзембанк".

"З огляду на ситуацію, що склалась, для з’ясування всіх обставин Національний банк надіслав відповідні запити до самого банку, а також органів державної влади, уповноважених на реалізацію прав держави як єдиного акціонера банку", - йдеться у повідомленні.

"Національний банк підкреслює, що вживатиме всіх необхідних заходів в межах своєї компетенції для забезпечення ефективного управління банком, а також невідкладно реагуватиме на порушення законодавчих процедур", - заявили у НБУ.

Як повідомлялося, Скосирська звільнилася з посади голови правління "Держзембанку" 26 січня за власним бажанням, однак вже 17 лютого вона несподівано повернулася в банк.

Як відомо, Держзембанк ще в 2014 році вирішили ліквідувати, але Кабмін передумав і вирішив приватизувати банк. Поки відповідний законопроект не був розглянутий, але і ліквідацію не розпочато.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!