У Гонтаревої прокоментували ситуацію на валютному ринку

Вівторок, 23 лютого 2016, 20:28

Волатильність курсу гривні на міжбанківському валютному ринку продовжують зумовлювати як тимчасові , так і фундаментальні ринкові фактори, які призводять до зменшення пропозиції іноземної валюти.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

За його словами, серед фундаментальних факторів можна насамперед відзначити зниження цін на світових сировинних ринках та девальвація валют країн-торговельних партнерів.

"Водночас сезонний спад ділової активності у січні спричинив зниження надходжень валютної виручки в лютому, а політична нестабільність та зволікання з відновленням співпраці з МВФ несприятливо відображаються на очікуваннях бізнесу. Пожвавлення ділової активності, відновлення політичної стабільності в країні та проводження співпраці з МВФ мають усунути ці тимчасові дисбаланси", - зазначив він.

Реклама:

Крім того, Чурій зазначив, що з метою стабілізації з початку року Нацбанк провів три аукціони з купівлі валюти, під час яких придбав 65,7 млн доларів, та десять аукціонів з продажу іноземної валюти, під час яких продав валюту на суму 238,5 млн дол.

Загалом чистий продаж валюти Нацбанком становив 172,8 млн дол в поточному році та, зокрема, у лютому - 98,5 млн дол.

"Національний банк має достатньо фінансових ресурсів для подальшого проведення валютних інтервенцій у разі необхідності. Станом на початок лютого міжнародні резерви України становили 13,4 млрд дол", - зазначив він.

Як відомо, Національний банк встановив офіційний курс гривні на 24 лютого на рівні 27,23 гривні за долар (23 лютого - 27,01 гривні за долар).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!