"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українсько-угорська компанія оцінить ОПЗ перед продажем

Вівторок, 23 лютого 2016, 16:25

Фонд держмайна вибрав спільне українсько-угорське підприємство "Увекон" для оцінки планованого до приватизації державного пакета акцій виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу.

Про це йдеться в повідомленні ФДМ, передають "Українські Новини".

"Переможцем конкурсу з відбору суб'єктів оціночної діяльності для оцінки акцій ОПЗ з метою приватизації визначено спільне українсько-угорське підприємство "Увекон"... Участь в конкурсі брали 4 компанії", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба ФДМ відзначає, що 16 лютого Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №2319д про внесення змін до приватизаційного законодавства, яким передбачено, зокрема, скасування норми, яка закріплює обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій держпідприємств допроведення конкурсу.

Реклама:

Буде змінений план-графік приватизації в разі вступу законопроекту в силу.

Спільне україно-угорське підприємство "Увекон" засноване в листопаді 1996 року Володимиром Шалаєвим.

Як відомо, ФДМУ 30 червня 2016 року планує почати конкурс з приватизації 99,6% акцій одного з найбільших в країні виробників хімічної продукції Одеського припортового заводу.

Згідно з планом, даний етап приватизації буде тривати 30-45 днів.

Також 4 травня фонд планує засідання конкурсної комісії щодо визначення початкової ціни продажу та фіксованих умов проведення конкурсу.

Згідно з документом, робоча група Кабінету міністрів 5 травня повинна буде надати фонду рекомендації щодо початкової ціни пакета акцій заводу.

Раніше голова фонду Ігор Білоус повідомив, що ФДМУ має намірпродати Одеський припортовий завод в квітні цього року.

Одеський припортовий завод (Южний, Одеська обл.) - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Як пише "Інтерфакс-Україна", СП "Увекон" працює на українському ринку оцінки з 1992 року. Згідно з інформацією на сайті, до складу групи компаній "Увекон" входять також головне підприємство ТОВ "Консалтингова компанія "Увекон", ТОВ "Увекон Ленд", ТОВ "Увекон Інтелект" (всі троє - Київ), ТОВ "Увекон Харків" (Харків).

"Увекон", зокрема, проводив оцінку пакетів акцій "Стахановського заводу феросплавів", "Запоріжсталі", "Оболоні", Херсонського і Кременчуцького нафтопереробних заводів, аеропортів "Бориспіль" і "Київ", "Дніпроавіа", майна КГЗКОРу і шахти ім. Засядька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: