З 1 квітня у літаках заборонять перевозити літій-іонні акумулятори

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:46

Літій-іонні акумулятори, які використовуються в ноутбуках, смартфонах і фотокамерах, заборонять перевозити в якості вантажу в пасажирських літаках з 1 квітня.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Reuters.

Як зазначається, таке рішення було ухвалено в зв'язку з тим, що акумулятори цього типу пожежонебезпечні. Заборона буде зберігатися до тих пір, поки не буде розроблений новий стандарт вогнезахисного корпусу для батарей.

При цьому заборона не поширюється на електронні гаджети, які перевозяться в літаку в якості ручної поклажі.

Реклама:

У листі Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) йдеться про акумулятори, які використовуються в літаках і їх іноді перевозили в багажі пасажирських літаків.

"Дана поправка є тимчасовим заходом, прийнятою з тією метою, щоб в ході проведення відповідних розслідувань в Сполучених Штатах Америки і Японії як і раніше забезпечувалася безпека польотів", - йдеться в повідомленні міжнародної організації.

ICAO підкреслила, що ця нова поправка не торкається перевезення інших типів батарей повітряних суден на пасажирських літаках і не накладає додаткові обмеження на іонно-літієві батареї повітряних суден, що перевозяться в якості вантажу на вантажних повітряних судах.

Літій-іонні акумулятори використовуються у величезній кількості пристроїв - від стільникових телефонів і портативних комп'ютерів до деяких видів електромобілів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: