В Державіаслужбі розсекретили список призначень на маршрути

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:01

Державна авіаційна служба опублікувала у відкритому доступі повний список призначень на маршрути, які видані авіакомпаніям.

Така інформація з'явилася на сайті Державіаслужби.

Список даних включає в себе дату видачі права на маршрут, тип і номер права, назву авіакомпаній, країни призначення, частоту рейсів з якої авіаперевізник може літати за отриманим напрямком.

Реклама:

Згідно з опублікованими даними, найбільшою кількістю маршрутів володіє МАУ - 91 маршрут і "Дніпроавіа" - 17 маршрутів.

За інформацією ЗМІ, найбільшим акціонером МАУ є олігарх і екс-глава Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський. Йому також належить і "Дніпроавіа".

Найпопулярнішими маршрутами серед усіх авіакомпаній є Росія (22), Грузія (14), Італія (14), Туреччина (12), Німеччина (11).

Як пише видання "Avianews", з посиланням на дані Мінінфраструктури, публікацію подібної інформації в обов'язковому порядку має на увазі постанова Кабміну №835 від 21 жовтня 2015 року "Про затвердження Положення о наборах даних, які підлягають публікації в формі відкритих даних".

"Це рішення уряд прийняв після відповідної зміни закону про доступ до публічної інформації. Тепер такого роду інформація повинна публікуватися на сайтах відповідних органів і оновлюватися", - пише видання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: