Агрохолдинг KSG Agro переорієнтується на виробництво м'яса

Вівторок, 23 лютого 2016, 11:33

Агрохолдинг KSG Agro (Люксембург) з активами в Україні планує змінити бізнес-стратегію за рахунок переходу від землеробства до виробництва м'яса.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сайті Варшавської фондової біржі у вівторок.

Згідно з повідомленням, в даний час група здійснює розрахунок і аналіз можливості таких змін і чекає підвищення ліквідності і прибутку. У разі затвердження нової стратегії частина земельного банку буде продана.

Крім того, компанія повідомляє про поданий до німецької Big Dutchman Pig Equipment GmbH 1 вересня 2015 року позов про стягнення з ТОВ "Рантьє", що належить KSG Agro (володіє тваринницькими комплексами, молочною фермою) 101,34 тисяч гривень (4,6 тисячі доларів).

Реклама:

Станом на 15 лютого 2016 року відбулися переговори між KSG Agro і представниками контрагента. В результаті KSG Agro отримала план реструктуризації, який знаходиться в процесі підписання.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається виробництвом, зберіганням, переробкою і продажем зернових і олійних культур, а також свинарством. Станом на кінець 2015 року земельний банк компанії становив близько 63 тисяч га в Україні.

KSG Agro в жовтні 2011 року придбав 50% частку в холдингової компанії Parisifia Trading Ltd (Кіпр), до складу якої входили ТОВ "Рантьє".

У вересні 2014 року KSG Аgro представив інвесторам нову стратегію розвитку, згідно з якою холдинг скоротить земельний банк за рахунок відмови від кримських активів (28 тисяч га з 94 тисяч га на той момент) і зосередиться на найбільш прибуткових і перспективних проектах, в числі яких - промислове свинарство, виробництво твердого біопалива, борошномельне і круп'яне виробництво.

Співвласник і голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов в жовтні 2015 року заявив про намір скоротити земельний банк на 22,9 тисячі га в процесі реструктуризації кредитів з Укрсоцбанком (Київ).

За підсумками 2014 року холдинг наростив чистий збиток на 38% - 39,47 млн доларів. Його виручка становила 26,3 млн доларів, що на 54,8% менше, ніж роком раніше, переважно через менший обсяг врожаю і продажів, а також зниження цін на агропродукцію.

KSG Agro завершив січень-вересень 2015 року зі чистим прибутком 2,946 млн доларів у порівнянні 26,475 млн доларів чистого збитку за аналогічний період 2014 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: