"Укрнафта" відмовилася від власних АЗС на користь Коломойского

Понеділок, 22 лютого 2016, 15:42

ПАТ "Укрнафта" передала контроль над фінансовими операціями зі своїми нафтопродуктами Кременчуцькому нафтопереробному заводу (ПАТ "Укртатнафта").

Це випливає з договору комісії №1221/11/2118, підписаного сторонами навесні минулого року, який є в розпорядженні ЕП.

У контракті "Укрнафта" виступає в ролі комісіонера, що зобов'язався за дорученням комітента "Укртатнафти" здійснювати реалізацію автомобільного палива.

"Нафтопродукти, передані на комісію для подальшої реалізації, а також кошти, отримані від їх реалізації, є власністю комітента", - йдеться в документі.

Реклама:

За тонну проданих за такою схемою нафтопродуктів, "Укртатнафта" зобов'язалася платити "Укрнафті" винагороду. На момент підписання договору ставка була визначена на рівні 1181 грн за тонну.

Відповідно до одного з останніх додаткових угод, підписаних сторонами в кінці минулого року, ставка була підвищена до 1462 грн/т.

Обсяги реалізації нафтопродуктів в договорі не визначено.

При середньомісячних обсягах продажів палива "Укрнафтою" (близько 75 тис т) і максимальному тарифі (1462 грн / т), в рамках договору комісії нафтовидобувна компанія може отримувати до 110 млн грн на місяць.

У той же час загальні витрати "Укрнафти" на операції з нафтопродуктами, за її офіційними даними, займають до 70% в доходах, отриманих від їх реалізації.

У перерахунку на дані за 2014 рік коли від реалізації нафтопродуктів ПАТ отримало 9,89 млрд грн, Це відповідає витратам 6,9 млрд грн, або 576 млн грн на місяць.

Фінансові дані за 2015 р "Укрнафта" поки не розкриває.

Як відомо, в ПАТ "Укртатнафта" (переробка нафти) частка "Нафтогазу" становить 43,05% акцій. Група "Приват" і Олександр Ярославський контролює 57% заводу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: