Мінагрополітики заперечує зв'язки із "смотрящими"

Субота, 20 лютого 2016, 17:47

Міністерство аграрної політики та продовольства надало публічну відповідь на ситуацію навколо державного підприємства "Артемсіль".

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Як зазначається,  Мінагрополітики звернулось до НАБУ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на ДП "Артемсіль" та відреагувати згідно чинного законодавства. НАБУ вже розпочало відповідні дії щодо наданої інформації.

Крім того, у Мінагрополітики наголошують на тому, що протягом перебування на посаді екс-директора ДП "Артемсіль" Дениса Фоменка виробничі показники підприємства впали до критичної межі.

Реклама:

"Прибуток за перше півріччя 2015 року зменшився в 1,62 рази, а  дебіторська заборгованість зросла у 2,6 рази - на 221,2 млн грн. Через одноосібне рішення Фоменка підприємство втратило $1,2 млн на депозиті очевидно проблемного банку "Фінанси і кредит", - пише прес-служба.

Як зазначив міністр аграрної політики Олексій Павленко, Міністерство як не втручалось в операційну діяльність підвідомчих ДП, так і не втручатиметься й надалі, "але жорстко контролюватиме фінансові результати  та показники за річними та квартальними звітами, які подаються керівниками".

"Наголошую: директори ДП при зверненні до них шарлатанів , які називають себе або "смотрящими", або "кураторами", або ще якось, одразу мають звертатись до правоохоронних органів. Оскільки діяльність ввіреного держпідприємства – зона абсолютної відповідальності виключно керівника!", - заявив Павленко.

Нагадаємо, що зараз триває відкритий кадровий конкурс на посаду директора ДП "Артемсіль". На сьогодні до конкурсної комісії подано лише п’ять кандидатів.

Як зазначалося, колишній директор ДП "Артемсіль" Денис Фоменко, розповів ЕП про те, що міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко привертав кураторів-бізнесменів, які повинні були стежити за директорами держпідприємств.

Нагадаємо, що за даними розслідування програми "Схеми", обсяг продажів продукції державного підприємства "Артемсіль" в 2015 році через приватних посередників склав 568,8 тисяч тонн, або 81,9% від загального обсягу реалізації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!